Citromobile!

Afgelopen weekend was het weer zover, de jaarlijkse hoogmis voor heel veel Citroënliefhebbers: Citromobile! Twee dagen lang was de Expo Haarlemmermeer afgeladen met honderden kramen en stands. Heel veel onderdelen -gebruikt en nieuw-, folders, boeken, modellen, gereedschap, maar ook complete auto's werden aangeboden.


Met zoveel aanbod aan spullen kon het natuurlijk niet anders dan dat de portemonnee af en toe getrokken wordt, en dit jaar was dat niet anders:


Want waar vind je een splintergloedjenieuwe GSA-koplamp voor maar vijftien euro? Of een complete set nieuwe veerbollen voor de rode Xantia voor minder dan honderd euro? Nou, op Citromobile dus! Verder nog een fuseevork, twee torx-schroevendraaiers, een pluggentrekker, een speciaal groen lekreservoir voor bij het verversen van de LHM -officieel Citroën-gereedschap!- en voor de blauwe GSA een ruitensproeierpompje en een nieuwe lange kachelslang. De reden voor die laatste lijkt me wel duidelijk te zien:


Buiten de expohal was het trouwens ook genieten geblazen, want het parkeerterrein stond afgeladen vol met alle mogelijke types Citroën. Van vooroorlogs tot splinternieuw, van de kleine LNA tot de flinke 350 vrachtwagen, en van een doodgewone C1 tot een uiterst zeldzame M35. En alles wat daar tussenin zit.


En zo rij na rij na rij, geweldig! Aan het einde van de middag ben ik met de GSA een klein rondje over de parking gereden, al filmend met mijn mobieltje (handsfree natuurlijk). Flink wat auto's waren al weg, maar wat er nog stond was toch een mooie doorsnee van wat er zoal te zien was.


Eén van de leukste auto's die ik tegenkwam was een knaloranje GS X uit 1975. En ja, het is een originele kleur! Zo eentje zou ik graag nog eens willen bezitten...


Al met al weer een fantastisch weekend, met veel bekende gezichten, een boel lol met vrienden en heel veel gezelligheid. En na de vorige twee edities de Wegenwacht nodig te hebben gehad heeft de GSA het dit jaar probleemloos gedaan. Drie keer is dan toch scheepsrecht? Hoe dan ook, volgend jaar zeker weer!

Permalink

Laat een reactie achter

Mogelijk gemaakt door Blogger.