Voorjaar!

Het is weer voorjaar! Traditioneel een tijd met veel toerritten en meetings van allerlei autoclubs, en onder Citroën-liefhebbers is dat niet anders. Dus stond afgelopen weekend de Voorjaarsmeeting van het Citroën Forum op het programma, opnieuw op het terrein van autoschadeherstelbedrijf DSH in Den Bosch. Veel verschillende modellen, veel gezellige mensen, en ondertussen kon je binnen je auto laten uitdeuken zonder bijspuiten of je airco laten vullen. Ook voor koffie, fris en heerlijke snacks was gezorgd. Al met al weer een leuk middagje op pad!


De blauwe GSA heeft zich weer kranig geweerd en had het weer prima naar de zin in het doorbrekende voorjaarszonnetje. Een voor mij leuk momentje was dat mijn GSA op een gegeven moment naast de GSA Pallas van Art stond geparkeerd, en dat is de GSA waar ik voor het eerst in reed en daardoor definitief verkocht raakte.


Na afloop ben ik met vier vrienden nog heerlijk wezen rondrijden op de dijkjes langs de Afgedamde Maas. Overal bomen in bloesem, lammetjes in de wei, een heerlijk voorjaarszonnetje; het was een prima plek voor een fijn ritje. Het was een bonte stoet Citroëns:


Vooraan een BX 16 TRS uit 1983, één van de oudste nog bestaande BX'en in Nederland; daarachter de blauwe GSA uit 1981; dan een Xantia 1.8i SX uit 1993, slechts een paar dagen ouder dan mijn rode Xantia; en tot slot een CX 25 GTi uit 1983, onder meer voorzien van zwart leer, vinyl dak en 'klimrek' op de achterruit. We hebben onderweg ook nog een rustiek pontje gepakt, altijd leuk.


Naderhand zijn we met z'n vijven per witte CX 25D uit 1983 teruggereden naar Den Bosch om daar onder de Sint Jan kathedraal lekker op een terras wat te gaan eten.

Gedurende de dag bleek alleen dat de accu van de GSA z'n beste tijd wel had gehad. Bij elke keer starten kreeg de accu het er steeds moeilijker mee. Toen ik 's avonds terug naar huis reed en halverwege even een tankstop had gemaakt kreeg de accu de motor nog maar nét aan. Met het laatste zuchtje stroom sloeg de luchtgekoelde boxermotor aan voor het laatste stuk. Anders had ik toch écht moeten slingeren... Vandaag dan toch maar de accu vervangen door een nieuwe, deze had z'n beste tijd wel gehad.

Binnenkort staat het absolute hoogtepunt van het jaar voor veel Citroënliefhebbers weer voor de deur: Citromobile in de Haarlemmermeer. Op zoek naar leuke onderdelen en spulletjes, veel kennissen ontmoeten en heel veel oude en nieuwe Citroëns kijken.
Voor wat betreft de blauwe GSA staat er dit jaar sowieso kleppen stellen en een nieuwe set distributieriemen op het programma. Ook lijken de reactiestangetjes van de voorwielophanging aan vervanging toe te zijn. Hoe dan ook, genoeg te doen! Wordt natuurlijk vervolgd...

Met dank aan Timo voor de foto's!

Permalink

Laat een reactie achter

Mogelijk gemaakt door Blogger.