Eindelijk lekvrij!

Tien maanden later, de GSA is eindelijk weer buiten! Vandaag een vrij dagje, het was mooi weer, dus toch maar eens met het lekkende stukje slang diep verstopt in de motorruimte bezig gegaan. Ergens diep onder het vorig jaar al uitgebouwde kachelhuis was aan de felgroene druppels hydraulische olie overduidelijk te zien wat er loos was:


Na een half uurtje wroeten met de aftandse aluminium slangenklembandjes kon het bewuste stukje slang dan eindelijk operatief verwijderd worden. En waar het lek vandaan kwam laat zich duidelijk raden:


Door ouderdom gescheurd, nu vervangen door een nieuw en dus soepel stukje LHM-slang, met nieuwe slangenklemmen. Na wat testen blijkt hij nu lekvrij. Natuurlijk daarna even een rondje over het terrein gereden, dat was toch weer fijn! Binnenkort de slechte aandrijfas vervangen, de motor een beurtje en later dit voorjaar een setje nieuwe distributieriemen en hij is er weer helemaal klaar voor! In juni verloopt de APK, dus voor die tijd nog maar eens een rondje om en onder de auto doen.

Permalink

Laat een reactie achter

Mogelijk gemaakt door Blogger.