Tegenslag...

Gisteren hebben we de neus verder afgebouwd en de laatste dingetjes gedaan, dus hij kan weer de weg op! Gelijk 's avonds van de gelegenheid gebruik gemaakt en een lekker lange rit gemaakt, dat was weer ouderwets genieten! Het motortje is weer wat stiller en rustiger geworden, erg prettig! Vandaag hebben we nog de remmen ontlucht, maar het resultaat daarvan is nog onbekend, want helaas staat de auto er na vanmiddag zo bij:

Afbeelding

Tegenslag, een olielekkage. De hele onderkant van het blok was nat, net als de onderkant van het subframe, de kinnebak en de koelbeplating. Nader onderzoek wees uit dat de nokkenaskeerring aan de ontstekingszijde lekt. Juist, de kant van de nieuwe nokkenas. En dat ondanks dat ik die keerring vorig jaar nog heb vernieuwd. Jammer maar helaas, kennelijk is er bij het inbouwen van de nieuwe nokkenas iets niet helemaal goed gegaan.

Afbeelding

Dit betekent ook dat de carburateurwissel nog even op zich moet laten wachten. Nou ja, so be it. Voordeel is dat alle verschillende bouten niet de kans krijgen vast te roesten!

Permalink

Laat een reactie achter

Mogelijk gemaakt door Blogger.