Winterslaap

Sinds afgelopen weekend is de blauwe GSA begonnen aan zijn winterslaap in de stalling. Al het vocht en alle pekel is niet bevorderlijk voor een oud Frans autootje zoals de GSA, dus staat hij nu tot komend voorjaar in een stalling bij een boer.
Echter wil dat niet zeggen dat er de komende winter niets te doen is, integendeel. Ik heb onlangs een Weber-carburateur op de kop getikt, omdat de Solex van de GSA wat slijtage begint te vertonen, en de kenners doorgaans de voorkeur hebben voor een Weber. Bij de club heb ik nog een reserve-Weber gekocht, zodat ik de komende tijd van twee één kan maken. Schoonmaken, smeren, nieuwe pakkingen en O-ringen, zodat hij komend voorjaar er direct op kan.
Tevens verloopt begin juni de APK van de GSA, dus het voorjaar zal in het teken staan van het APK-klaar maken van de GSA; onder andere nieuwe achterbanden zullen nodig zijn en het hydropneumatisch veer- en remsysteem moet nog worden aangepakt. Verse LHM, schone filters, het 'bleeden' van de remmen en ga zo maar door. Maar dat is voor na de winter. Voor nu is het 'welterusten GSA, tot in het voorjaar!'

Permalink

Laat een reactie achter

Mogelijk gemaakt door Blogger.