Ze is thuis!

Zo, vandaag moest het dan gebeuren: de GSA thuis proberen te krijgen. Vanmorgen vroeg per trein richting Timo gereist om samen per XM naar Bob te rijden, waar de GSA logeerde. Natuurlijk bleek niemand startkabels bij zich te hebben, en natuurlijk wilde ze niet aanslaan. Dus eerst bij de pomp een setje kabels gehaald om zo de GSA in de hoogste stand te krijgen. Daarna met z’n drietjes aan de slag gegaan om de grille, koplampen, knipperlichten, voorbumper en uiteindelijk de kinnebak te demonteren, en daarna los van de auto de kinnebak met een moker weer enigzins in model te krijgen.

Nadat dat was gelukt moest de koelfan er nog af, en dat ging dankzij geschikt gereedschap vrij makkelijk. Toen moest de kap om de koelfan aan bijrijderszijde nog wat worden bijgebogen om de ‘nieuwe’ fan vrij te kunnen laten lopen. Zo gezegd, zo gedaan. Nieuwe fan erop, nieuwe V-snaar erop, boeltje aandraaien, met de hand testen of de fan daadwerkelijk vrij loopt, V-snaar opspannen en kachelen maar!


Dat de kinnebak door het gebeuk niet meer helemaal lekker paste is een bijzaak, hij zit goed vast, maar de uitlijning klopt niet helemaal meer. Een vervangende is reeds in beeld, daarover hopelijk binnenkort meer!

Eerst nog een liter olie bijgevuld, en de olie die er al in zat bleek nog net geen zwarte stroop. Dat moet dus snel eruit en ververst worden (en de kleppen stellen), al was het verschil met dat litertje nieuwe olie al duidelijk merkbaar. Daarna met z’n drietjes eens lekker een stukje rijden, de tank gevuld en het autootje in de wasbox eens grondig wassen. De groene aanslag op de voorbumper vloog eraf, maar de troep in de lak wilde er niet af. Uit de wielkasten kwam een enorme bult drek zetten, blij dat die zooi eruit is! Bob heeft nog een klein stukje lakwerk van een spatscherm gekleid, en dat gaaf zeer hoopgevende resultaten!

Na het eten de reis naar huis aanvaard, een reis van al gauw 1:40 uur. Deze liep voorspoedig, het bakkie brulde er lekker op los, probleemloos 120 per uur. Er zijn nog wel wat kleine dingetjes gemerkt onderweg, maar niks van echte betekenis. Hoe dan ook: ze is thuis!

Permalink

Laat een reactie achter

Mogelijk gemaakt door Blogger.